Codis QR

El codi QR (Quick Response Code, codi de resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional creat per la companyia japonesa Denso Wave (1994). Els seus creadors aspiren que el codi permeti que el seu contingut es llegeixi a alta velocitat. Els codis QR són molt comuns al Japó i, de fet, és el codi bidimensional més popular en aquest país. Per accedir a la informació continguda o encriptada en un QR-code és necessari un dispositiu digital de captura d'imatges (ex: càmera de fotos d'un mòbil, webcam...) i un software específic lector de qr-codes. (Font: Viquipèdia)

En els últims anys, han sorgit nombroses experiències educatives molt interessants de l'ús d'aquests codis.  
  • Al Pompeu estem utilitzant aquests codis per enllaçar la línia del temps física amb la digital del projecte "Segueix el fil de la història".
  • Podem utilitzar els codis QR per facilitar informació, recursos, activitats... als alumnes; i també per fer arribar informacions... a les famílies. Creem el codi QR i l'insertem al blog d'aula, web, Moodle... (aula virtual) de manera que els alumnes i/o les seves famílies hi puguin accedir fàcilment.
  • El codi QR següent apareix a la portada de la web de primària; enllaça amb un portal amb activitats en llengua anglesa.
Códigos QR / Qr Codes