Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: febrer, 2014

Murs digitals: PADLET

Imatge
Fa temps vàrem publicar en aquest blog una entrada sobre els murs digitals; en aquell moment, proposàvem una eina (Wallwisher) que ara s'anomena PADLET. 
Avui us presentem un article sobre aquesta eina: el seu funcionament i diverses aplicacions didàctiques que podem fer servir en qualsevol àrea curricular:

Més sobre codis QR

Imatge
En una entrada anterior ja vàrem parlar sobre els codis QR i els seus usos educatius.
Al Pompeu, ja fa temps que els estem utilitzant: al projecte "Segueix el fil de la història" i també en algunes experiències que s'han fet en alguns cursos.
Els alumnes de 6è, aquest segon trimestre, participaran en el projecte QRWeek, on hauran de proposar "idees per millorar el món" en format de codi QR.

Més informació sobre els codis QR:
Códigos QR, ese gran desconocido en el aulaQR IearnExperiències amb codis QR a Educacontic

Eines TIC d'ús docent

Imatge
Al blog de la Txell Monguillot hi hem trobat aquest recull d'eines TICde d'ús docent, que podem integrar a l'aula. El document que ella ha publicat inclou el títol, un enllaç i la font de procedència; també hi ha afegit un breu comentari.

Escriure en l'era digital

Una presentació sobre la relació de l'escriptura amb les eines digitals i els canvis que aquestes eines han provocat en les maneres d'escriure i les metodologies didàctiques del seu ensenyament i aprenentatge.Escibir en linea from bloggeando

Un recorregut per l'aprenentatge cooperatiu

Imatge
A Educacontic hem trobat aquest interessant article, on es parla d'algunes de les bases de l'aprenentatge cooperatiu del programa CA-AC que nosaltres ja coneixem bé. Ho fan per tal de fonamentar l'ús col·laboratiu que donem a moltes eines TIC. Cal al final de l'article, hi trobem aquesta conclusió: "Con TIC o sin TIC, el aprendizaje cooperativo debe garantizar la participación equitativa de todo el alumnado, la interacción simultánea entre ellos y la autorregulación del aprendizaje."

10 idees per treballar l'escriptura creativa